Chronische klachten

Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten met chronische klachten met goede resultaten. Onze aanpak is anders en gebaseerd op wetenschappelijke kennis, gecombineerd met ervaring. Elke patiënt is anders en de behandeling wordt dan ook op uw persoonlijke situatie afgestemd. We proberen handvaten te geven om om te gaan met uw klachten en deze zoveel mogelijk te verlichten.

Pijn is iets ingewikkelds. Stelt u zichzelf eens de vraag: ‘wat is pijn?’. Dit is voor veel mensen een (haast) niet te beantwoorden vraag. Op het moment dat pijn acuut ‘in de rug schiet` is oorzaak en gevolg relatie vaak goed aan te geven. Pijn en schade gaan dan vaak hand in hand. U bent dan in staat tot het duidelijk aangeven van de pijn. In veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na 3 maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.

Sommige patiënten hebben een circuit van hulpverleners (artsen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en alternatieve behandelmethodes) en aanvullend onderzoek (MRI, röntgenfoto’s, echo’s) doorlopen. Men kan zich onbegrepen voelen en te maken krijgen met ‘het zit tussen mijn oren?’ Wat er dan aan de hand kan zijn, hoe dit verklaart kan worden en wat men er aan zou kunnen doen, wordt besproken in het onderstaande filmpje.

Uitleg pijn en het brein

Heeft u vragen en/of herkent u zich in bovenstaande tekst en video, Fysiotherapie Van der Kaay kan u hier meer over vertellen en dit toespitsen op uw persoonlijke situatie. Neem Contact met ons op, wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Chronische pijn
Chronische pijn