Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Heupklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Heup-knie artrose

Heup-knie artrose is een veel voorkomende aandoening in Nederland. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 930.000 mensen met heup en/of knie artrose. Pijn is bij de meeste mensen het belangrijkste symptoom. Deze pijn is er meestal bij het starten van een beweging of bij langdurige belasting. Gedurende de dag neemt de pijn vaak toe en in latere fase is er ook sprake van pijn in rust en nachtelijke pijnen. Naast de pijn is er soms ook sprake van stijfheid. De stijfheid is meestal na enkele minuten verdwenen als er bewogen wordt, het wordt daarom ook wel startstijfheid genoemd.

Karakteristiek voor artrose is het kraken, knarsende gevoel in de gewrichten die soms ook hoorbaar zijn, crepitaties genoegd. Crepitaties worden waarschijnlijk veroorzaakt door ruwe gewrichtsoppervlakken die lang ligamenten strijken. Dit kan ook zwelling veroorzaken.

Naast de crepitatie, de stijfheid en pijn zijn en nog meer kenmerken hoe heup en knie artrose kan worden herkend. Zo starten de klachten vaak bij mensen ouder dan 45 jaar, zijn de klachten vaak langer dan 3 maanden aanwezig en de al eerder besproken start stijfheid.

Mocht u zich hierin herkennen of vergelijkbare klachten hebben is fysiotherapie van der Kaay de plaats voor u om een op maat gemaakt behandelplan te krijgen zodat u zo goed mogelijk kan blijven functioneren in al uw dagelijkse (sport)activiteiten. Bent u geïnteresseerd neem dan gerust even contact op met ons. We vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Nieuws en updates

Goed de herfst door komen

Goed de herfst door komen

De dagen worden weer korter. Dan is er kans op een herfstdip. De ene persoon is daar gevoeliger voor dan…
Goed voorbereid op vakantie

Goed voorbereid op vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan. Je kijkt er naar uit er even lekker een paar weken tussenuit te gaan.…
Nieuwe vestiging in Oegstgeest

Nieuwe vestiging in Oegstgeest

Sinds kort hebben we ook een vestiging in Oegstgeest. Deze is gevestigd in GoHealth Clubs Oegstgeest. Het adres is De…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en je kunt binnen 24 uur terecht.

Last van een specifieke klacht?