Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Rugklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Last van rugklachten?

Fysiotherapie Van der Kaay kan je helpen

Heb je last van je rug en merk je dat je niet zo makkelijk meer kan bukken, iets optillen of kan opstaan uit een stoel? Dan ben je niet de enige! Lage rugpijn komt voor in alle leeftijdsgroepen en komt het meest voor bij mensen tussen de 40 – 80 jaar. 50-80% van de volwassenen ervaren een of meerdere keren in hun leven lage rugpijn. Vaak zijn er bij lage rugklachten ook andere herstel belemmerende factoren aanwezig zoals biologische, psychologische en sociale factoren welke de klachten beïnvloeden. Afhankelijk van deze factoren kunnen rugklachten in 3 profielen ingedeeld worden namelijk:

Profiel 1: Laag risico op aanhoudende lage rugklachten.

Hierbij zijn geen herstel belemmerende factoren aanwezig welke voor een vertraagd herstel zorgen. De klachten zouden in een aantal behandelingen weg moeten gaan. Hierbij kan met een oefenprogramma, gerichte adviezen en handelingen gezorgd worden dat de klachten verdwijnen en hopelijk niet (snel) terugkomen.

Profiel 2: Middelmatig risico op aanhoudende lage rugklachten.

Hierbij zijn enkele niet dominante herstel belemmerende factoren aanwezig welke voor vertraagd herstel zorgen. Belangrijk is om deze factoren (bijv. negatieve stress en mogelijk onterechte zorgen over de rug) in kaart te brengen en proberen te verhelpen. Daarnaast kan ook hier gebruik worden gemaakt van manuele technieken, specifieke oefenprogramma`s, adviezen en educatie voor het verhelpen en voorkomen van lage rugklachten.

Profiel 3: Hoog risico op aanhoudende lage rugklachten.

Hierbij zijn er herstel belemmerende factoren dominant aanwezig (bijv. bewegingsangst of negatieve verwachtingen over het herstel). Deze factoren kunnen in kaart gebracht worden waarop gerichte pijneducatie, taakgerichte handelingen en een persoonlijk activiteitenplan opgesteld kan worden om de klachten te verhelpen/verminderen en te voorkomen.

Nieuws en updates

Goed de herfst door komen

Goed de herfst door komen

De dagen worden weer korter. Dan is er kans op een herfstdip. De ene persoon is daar gevoeliger voor dan…
Goed voorbereid op vakantie

Goed voorbereid op vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan. Je kijkt er naar uit er even lekker een paar weken tussenuit te gaan.…
Nieuwe vestiging in Oegstgeest

Nieuwe vestiging in Oegstgeest

Sinds kort hebben we ook een vestiging in Oegstgeest. Deze is gevestigd in GoHealth Clubs Oegstgeest. Het adres is De…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en je kunt binnen 24 uur terecht.

Last van een specifieke klacht?