Chronische klachten

Wij geloven in samenwerking.

In veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na drie maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.
Fysiotherapie Leiden - Chronische klachten

Chronische klachten

Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten met chronische klachten met goede resultaten. Onze aanpak is anders en gebaseerd op wetenschappelijke kennis gecombineerd met ervaring. Elke patiënt is anders en de behandeling wordt dan ook op uw persoonlijke situatie afgestemd. We proberen handvaten te geven om om te gaan met uw klachten en deze zoveel mogelijk te verlichten.

Pijn is iets ingewikkelds. Stelt u zichzelf eens de vraag: ‘wat is pijn?’ Dit is voor veel mensen een (haast) niet te beantwoorden vraag. Op het moment dat pijn acuut ‘in de rug schiet’ is de relatie tussen oorzaak en gevolg vaak goed aan te geven. Pijn en schade gaan dan vaak hand in hand. U bent dan in staat om duidelijk de pijn aan te geven. en in veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na drie maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.

Sommige patiënten hebben een circuit van hulpverleners (artsen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en alternatieve behandelmethodes) en aanvullend onderzoek (MRI, röntgenfoto’s, echo’s) doorlopen. Men kan zich onbegrepen voelen en te maken krijgen met ‘het zit tussen mijn oren?’ Wat er dan aan de hand kan zijn, hoe dit verklaart kan worden en wat men eraan zou kunnen doen, wordt besproken in het onderstaande filmpje.

Chronische klachten
1/2 videos
1
2013-09 Pijn - Uitleg over (chronische) pijn en wat je er aan kunt doen
2013-09 Pijn - Uitleg over (chronische) pijn en wat je er aan kunt doen
05:14
2
Getting a grip on pain and the brain - Professor Lorimer Moseley - Successful Ageing Seminar 2013
Getting a grip on pain and the brain - Professor Lorimer Moseley - Successful Ageing Seminar 2013

Heeft u vragen en/of herkent u zich in bovenstaande tekst en video, Fysiotherapie Van der Kaay kan u hier meer over vertellen en dit toespitsen op uw persoonlijke situatie.

Aanbevolen artikelen

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze werkwijze en methodieken

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben hiervoor de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) gevolgd na de opleiding fysiotherapie.

Lees meer

Revalidatie

Wij hebben veel ervaring in revalidatie, onder andere revalidatie na een operatie, ongeval of blessure. Weer zo optimaal mogelijk pijnvrij bewegen staat hierbij centraal.

Lees meer

VR bij nek- en rugpijn

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie.

Duidelijke verwachtingen

Wij zorgen ervoor dat de verwachtingen van de behandelaar en de patiënt op één lijn liggen. Het geeft duidelijkheid tijdens de behandeling en zal het behandelresultaat bevorderen.

Grondige analyse

Wij bestuderen alle factoren die bijdragen aan het probleem zorgvuldig. Er kan vervolgens efficiënt behandeld worden. We hechten veel waarde aan testen en hertesten in het proces naar hestel.

Persoonlijke benadering

Wij vinden persoonlijk benadering met aandacht voor uw persoonlijke situatie heel belangrijk. We nemen de tijd om een gericht behandelplan te maken en zo nodig samen te werken met andere zorgverleners.

Hulpvraag staat centraal

We kijken altijd kritisch naar de hulpvraag van de patiënt en het te behalen einddoel. Doormiddel van meetinstrumenten kunnen wij de voortgang blijven monitoren.

Fysiotherapie Van der Kaay