Corona revalidatie

Wij geloven in samenwerking.

Blijvende klachten na besmetting met het coronavirus? Bij Fysiotherapie van der Kaay kunt u terecht voor revalidatie.
Fysiotherapie Leiden - Covid 19

Revalidatie na besmetting met het coronavirus

Bij Fysiotherapie van der Kaay kunt u terecht voor revalidatie na besmetting met het coronavirus, waarbij patiënten langdurig klachten kunnen houden. Voorbeelden van deze klachten zijn een verminderde conditie en spierkracht, benauwdheid en kortademigheid. Ook als u niet bent opgenomen in het ziekenhuis komt u in aanmerking voor een revalidatietraject. Wij raden aan om zo snel mogelijk na het doormaken van een corona-infectie een afspraak te maken om te starten met de revalidatie.

Onze gespecialiseerde corona fysiotherapeuten kunnen u begeleiden in het terugkomen op uw oude niveau waardoor u uiteindelijk uw normale dagelijkse bezigheden en werk weer op kunt pakken. Na de intake zullen we een behandelplan opstellen waarbij uw persoonlijke doelen voorop staan.

Behandeling

De behandeling zal plaatsvinden in de praktijk, waar we een geschikte oefenzaal hebben voor het trainen van conditie en kracht. Indien het in het begin niet mogelijk is om naar de praktijk te komen kunnen wij ook op huisbezoek komen, maar het streven is om daarna zo snel mogelijk de therapie in de praktijk voort te zetten.

Naast fysieke training kan de fysiotherapeut u ademhalings- en ontspanningsoefeningen aanbieden en is er ruimte voor het bespreken van andere problemen in het dagelijks leven als gevolg van corona.

Vergoeding van corona revalidatie

Om in aanmerking te komen voor een revalidatietraject na corona heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist, die uiterlijk 6 maanden na het acute ziektestadium is afgegeven. Binnen 1 maand na de verwijzing dient u dan te beginnen met de fysiotherapie. Eventueel kunnen ook andere specialisten betrokken worden bij de revalidatie. Met de verwijzing heeft u recht op maximaal 50 behandelingen voor fysiotherapie. Dit geldt voor maximaal 6 maanden. Mocht het nodig zijn, dan kan een specialist één keer verlenging geven van 6 maanden.

Aanbevolen artikelen

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze werkwijze en methodieken

Chronische klachten

In veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na drie maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben hiervoor de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) gevolgd na de opleiding fysiotherapie.

Lees meer

Revalidatie

Wij hebben veel ervaring in revalidatie, onder andere revalidatie na een operatie, ongeval of blessure. Weer zo optimaal mogelijk pijnvrij bewegen staat hierbij centraal.

Lees meer

VR bij nek- en rugpijn

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie.

Duidelijke verwachtingen

Wij zorgen ervoor dat de verwachtingen van de behandelaar en de patiënt op één lijn liggen. Het geeft duidelijkheid tijdens de behandeling en zal het behandelresultaat bevorderen.

Grondige analyse

Wij bestuderen alle factoren die bijdragen aan het probleem zorgvuldig. Er kan vervolgens efficiënt behandeld worden. We hechten veel waarde aan testen en hertesten in het proces naar hestel.

Persoonlijke benadering

Wij vinden persoonlijk benadering met aandacht voor uw persoonlijke situatie heel belangrijk. We nemen de tijd om een gericht behandelplan te maken en zo nodig samen te werken met andere zorgverleners.

Hulpvraag staat centraal

We kijken altijd kritisch naar de hulpvraag van de patiënt en het te behalen einddoel. Doormiddel van meetinstrumenten kunnen wij de voortgang blijven monitoren.

Fysiotherapie Van der Kaay