Manuele therapie

Wij geloven in samenwerking.

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben hiervoor de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) gevolgd na de opleiding fysiotherapie.
Fysiotherapie Leiden - Manuele therapie

Manuele therapie bij Van der Kaay

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben hiervoor de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) gevolgd na de opleiding fysiotherapie. Daarmee hebben zij extra kennis en expertise opgedaan op het gebied van houdings- en bewegingsproblematiek. Door deze gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen en te behandelen.

Het doel van deze therapie is het verbeteren van bewegingsmogelijkheden, afname van pijnklachten en adviseren en verbeteren van bewegingspatronen. De manueel therapeut kan uit een groot arsenaal aan behandeltechnieken kiezen. De effecten van de behandeling zijn vaak direct merkbaar. Naast (zenuw)mobilisatietechnieken en eventuele manipulaties (ook wel kraken in de volksmond genoemd) bestaat de behandeling uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen en een ‘correcte’ houding.

Daarnaast kunt u bij ons terecht als u last heeft van chronische pijn of als u moet revalideren.

Wanneer manuele therapie?

Manuele therapie kan worden toegepast bij de volgende klachten:

 • Nek- en rugklachten
 • Schouderklachten
 • Klachten van heup en bekken
 • Overmatige spierspanning van nek, schouder en/of rug
 • (Start)stijfheid van het lichaam
 • Hoofdpijn
 • Draaiduizeligheid (BPPD)
 • Oorsuizen (tinnitus)
 • Chronische aanhoudende (pijn)klachten
 • Sport blessures binnen de bewegingsketen (bijvoorbeeld enkel- en knieklachten)
 • Zenuwproblematiek vanuit periferie (lokale) of centraal. (Hernia, radiculopathie)

U kunt bij ons ook terecht voor fysiotherapie en sportfysiotherapie.

Aanbevolen artikelen

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze werkwijze en methodieken

Chronische klachten

In veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na drie maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.

Lees meer

Revalidatie

Wij hebben veel ervaring in revalidatie, onder andere revalidatie na een operatie, ongeval of blessure. Weer zo optimaal mogelijk pijnvrij bewegen staat hierbij centraal.

Lees meer

VR bij nek- en rugpijn

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie.

Duidelijke verwachtingen

Wij zorgen ervoor dat de verwachtingen van de behandelaar en de patiënt op één lijn liggen. Het geeft duidelijkheid tijdens de behandeling en zal het behandelresultaat bevorderen.

Grondige analyse

Wij bestuderen alle factoren die bijdragen aan het probleem zorgvuldig. Er kan vervolgens efficiënt behandeld worden. We hechten veel waarde aan testen en hertesten in het proces naar hestel.

Persoonlijke benadering

Wij vinden persoonlijk benadering met aandacht voor uw persoonlijke situatie heel belangrijk. We nemen de tijd om een gericht behandelplan te maken en zo nodig samen te werken met andere zorgverleners.

Hulpvraag staat centraal

We kijken altijd kritisch naar de hulpvraag van de patiënt en het te behalen einddoel. Doormiddel van meetinstrumenten kunnen wij de voortgang blijven monitoren.

Fysiotherapie Van der Kaay