Sportfysiotherapie

Wij geloven in samenwerking.

Onze sportfysiotherapeuten hebben een 3-jarige specialisatie op Master niveau.
Fysiotherapie Leiden - Sportfysio

Sportfysiotherapie bij Van der Kaay

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor alle sporters, zowel recreatief als professioneel. Onze sportfysiotherapeuten hebben een 3-jarige specialisatie op Master niveau. Zij behandelen sporters die na blessures, overtraining of ziekte weer willen gaan sporten of de dagelijkse activiteiten weer willen oppakken. Sportspecifieke therapie is daarbij belangrijk

Uitgangspunt is dat geblesseerde sporters, desnoods met een alternatief trainingsschema, kunnen blijven sporten en zo hun uithoudingsvermogen en belastbaarheid zoveel mogelijk behouden. Daarnaast kijkt de sportfysiotherapeut ook naar de oorzaak van de blessure en kan indien nodig binnen Fysiotherapie Van der Kaay ook manuele therapie toepassen.

De oefentherapie zal een belangrijke rol in de behandeling spelen. Deze zal onder andere bestaan uit functionele oefeningen in de oefenzaal. Onze oefenzaal is van alle benodigde materialen voorzien. U zult vaak ook oefeningen voor thuis meekrijgen.
Onze sportfysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring in het behandelen en revalideren van (top)sporters.

Aanbevolen artikelen

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze werkwijze en methodieken

Chronische klachten

In veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na drie maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben hiervoor de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) gevolgd na de opleiding fysiotherapie.

Lees meer

Revalidatie

Wij hebben veel ervaring in revalidatie, onder andere revalidatie na een operatie, ongeval of blessure. Weer zo optimaal mogelijk pijnvrij bewegen staat hierbij centraal.

Lees meer

VR bij nek- en rugpijn

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie.

Duidelijke verwachtingen

Wij zorgen ervoor dat de verwachtingen van de behandelaar en de patiënt op één lijn liggen. Het geeft duidelijkheid tijdens de behandeling en zal het behandelresultaat bevorderen.

Grondige analyse

Wij bestuderen alle factoren die bijdragen aan het probleem zorgvuldig. Er kan vervolgens efficiënt behandeld worden. We hechten veel waarde aan testen en hertesten in het proces naar hestel.

Persoonlijke benadering

Wij vinden persoonlijk benadering met aandacht voor uw persoonlijke situatie heel belangrijk. We nemen de tijd om een gericht behandelplan te maken en zo nodig samen te werken met andere zorgverleners.

Hulpvraag staat centraal

We kijken altijd kritisch naar de hulpvraag van de patiënt en het te behalen einddoel. Doormiddel van meetinstrumenten kunnen wij de voortgang blijven monitoren.

Fysiotherapie Van der Kaay