VR bij nek- en rugpijn

Wij geloven in samenwerking.

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.
Fysiotherapie Leiden - VR

Virtual reality, een belangrijke speler in de behandeling van rugpijn

Wat is virtual reality?

Virtual reality (VR) is een redelijk nieuwe technologie die in de laatste 10 jaar snel opkomend is geweest. Het is een computertechniek waarbij er een schijnwerkelijkheid wordt gecreëerd wanneer u door een speciale VR-bril kijkt, die u afsluit van de buitenwereld, kijkt. In de fysiotherapie wordt VR voor meerdere doeleinden gebruikt. Onder andere om fobieën angsten te bestrijden en om beweeglijkheid te vergroten.

Fysiotherapie Van der Kaay en virtual reality

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.

Wat zegt de wetenschap?

Onderzoekers verklaren dat fysiotherapeutische VR-behandeltechnieken een belangrijke rol spelen bij het behandelen van rug pijn. Deze conclusie is afkomstig uit een groot wetenschappelijk review artikel waarin zeven interventiestudies met elkaar zijn vergeleken.
Deze review is via deze link terug te vinden.

Deze grote review heeft zich speciaal gefocust op rugpijn omdat een groot deel van de mensen die een fysiotherapeut bezoekt, met rugproblemen kampt. De onderzoekers hebben naar het effect van VR bij zowel chronische als (sub-) acute rugklachten in de onderrug, boven rug en nek gekeken. Volgens de review kan VR therapie leiden tot snelle vermindering van pijn en bewegingsangst, en kan zelfs de algehele gezondheid verbeteren.

Aanbevolen artikelen

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze werkwijze en methodieken

Chronische klachten

In veel gevallen gaat de pijn vanzelf over. Maar na drie maanden of langer is pijn vaak al een stuk ingewikkelder. We spreken dan van chronische pijn.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Onze manueel therapeuten hebben hiervoor de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) gevolgd na de opleiding fysiotherapie.

Lees meer

Revalidatie

Wij hebben veel ervaring in revalidatie, onder andere revalidatie na een operatie, ongeval of blessure. Weer zo optimaal mogelijk pijnvrij bewegen staat hierbij centraal.

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie.

Duidelijke verwachtingen

Wij zorgen ervoor dat de verwachtingen van de behandelaar en de patiënt op één lijn liggen. Het geeft duidelijkheid tijdens de behandeling en zal het behandelresultaat bevorderen.

Grondige analyse

Wij bestuderen alle factoren die bijdragen aan het probleem zorgvuldig. Er kan vervolgens efficiënt behandeld worden. We hechten veel waarde aan testen en hertesten in het proces naar hestel.

Persoonlijke benadering

Wij vinden persoonlijk benadering met aandacht voor uw persoonlijke situatie heel belangrijk. We nemen de tijd om een gericht behandelplan te maken en zo nodig samen te werken met andere zorgverleners.

Hulpvraag staat centraal

We kijken altijd kritisch naar de hulpvraag van de patiënt en het te behalen einddoel. Doormiddel van meetinstrumenten kunnen wij de voortgang blijven monitoren.

Fysiotherapie Van der Kaay