Samenwerking met Pijnbehandelcentrum LUMC

Fysiotherapie van der Kaay heeft sinds 2021 direct contact met de pijnbehandelcentrum (PBC) van het LUMC. Door deze samenwerking is snel overleg tussen de anesthesiologen vanuit het LUMC en de therapeuten van Fysiotherapie van der Kaay mogelijk. Fysiotherapie van der Kaay neemt hierbij het revalidatietraject op het gebied van de bewegingsketen op zich. Al meerdere trajecten hebben we succesvol kunnen afsluiten door deze samenwerking.

Veelvoorkomende pijnklachten die gezien worden door het PBC komen overeen met klachten die door de therapeuten van Fysiotherapie van der Kaay worden gezien. Om een aantal voorbeelden te noemen zijn dat nekklachten, chronische rugklachten of hoofdpijn. De fysiotherapeuten en anesthesiologen kijken op een andere manier naar dezelfde problematiek en komen daardoor tot andere behandelmogelijkheden.

Na de prettige en succesvolle samenwerking tussen de fysiotherapeuten en de anesthesiologen is er besloten vanaf januari 2022 maandelijks een spreekuur te organiseren. Dit spreekuur is speciaal voor patiënten van de pijnrevalidatie in het LUMC. Hierbij worden patiënten gezien door zowel de anesthesiologen als de fysiotherapeuten. Doordat de verschillende specialisten elkaar aanvullen, kan er op deze manier zoveel mogelijk maatwerk worden geleverd.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Aanbevolen artikelen

Fysiotherapie Leiden - Dry Needling

Dry Needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die

Lees meer

Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie.

Duidelijke verwachtingen

Wij zorgen ervoor dat de verwachtingen van de behandelaar en de patiënt op één lijn liggen. Het geeft duidelijkheid tijdens de behandeling en zal het behandelresultaat bevorderen.

Grondige analyse

Wij bestuderen alle factoren die bijdragen aan het probleem zorgvuldig. Er kan vervolgens efficiënt behandeld worden. We hechten veel waarde aan testen en hertesten in het proces naar hestel.

Persoonlijke benadering

Wij vinden persoonlijk benadering met aandacht voor uw persoonlijke situatie heel belangrijk. We nemen de tijd om een gericht behandelplan te maken en zo nodig samen te werken met andere zorgverleners.

Hulpvraag staat centraal

We kijken altijd kritisch naar de hulpvraag van de patiënt en het te behalen einddoel. Doormiddel van meetinstrumenten kunnen wij de voortgang blijven monitoren.

Fysiotherapie Van der Kaay

Chat openen